Innovaties

Innovaties

Innovaties bepalen onze toekomst. Daarom hebben wij naast een onze magnetische robot voor tankinspecties ook een tool ontwikkeld. Deze tool maakt eerst een damwand schoon en meet daarbij direct de materiaal dikte op. Win-win!

Uiteraard volgen wij de vragen van onze klanten en zullen wij onszelf te allen tijde blijven ontwikkelen om alle mogelijke onderwater vraagstukken te kunnen oplossen. Onderstaand treft u een blik in de toekomst en geven wij onze innovaties weer:


Maak kennis met de Tankviewer

Het inspecteren van tanks was jarenlang een gevaarlijk karwei. Na het leegmaken van de opslagtank, daalde een inspecteur via een nauw mangat af in de opslagruimte. Het is er glad, donker en er kunnen nog gevaarlijke dampen hangen. Inspectie Robots en ID-TEC hebben een inspectierobot uitgevonden die dit gevaarlijke werk vervangt. De tankviewer maakt het betreden van tanks en/of leidingen (met een diameter of toegang van 100mm en groter) mogelijk.

Hoe werkt het?

De inspectierobot rijdt vanaf de bodem via de wanden omhoog om de tank te controleren op aanwezigheid van putcorrosie. Door ter hoogte van de aangetroffen degradatie met de robot de diepte en de wanddikte te bepalen, kan er een uitspraak worden gedaan omtrent de aard en de omvang. Op grond van deze werkwijze wordt er naar een gelijkwaardig inspectieresultaat gestreefd ten opzichte van een traditionele inwendige inspectie. De camera van Tanknology kan aanvullend ingezet worden als overzichtsbeeld.

Keuringsprogamma

De robot is voor diverse toepassingen en markten in te zetten. Op basis van een op maat gemaakt plan van aanpak (veelal volgens bedrijfsvergunning), bekijkt Inspectie Robots welke stappen er genomen moeten worden om een efficiënt keuringsprogramma op te stellen. Voor meer informatie over de mogelijkheden, neem contact met ons op en vraag hier een gesprek aan.

Technische specificaties

De opbouw bestaat uit een aandrijving met twee motoren waardoor traploos voor- en achteruit rijden mogelijk is. De behuizing van de robot zal via een gecontroleerde massa verbinding door de kabel aan de buitenkant van de tank gemonteerd worden waardoor de kans op overspringen van statische lading minimaal zal zijn. De belangrijkste punten die de robot inspecteert zijn wanddikte, putcorrosie en de dikte van de coating.


Maak kennis met de REVOLUTION

De Deep Trekker REVOLUTION is een volledig opnieuw ontworpen ROV. Met de gepatenteerde draaiende kop kunnen operators de camera, manipulatoren en sonar draaien, terwijl ze het station in bewegend water houden. Het voertuig kan op afstand bediend worden is heeft een groot laadvermogen en geavanceerde stabilisatie. Deze robot is daarom uitermate geschikt om in buitenwater te gebruiken. Daarnaast is de robot voorzien van Sonar om ook in troebel water opname te kunnen maken.

Hieronder ziet u een video over de werking van de REVOLUTION: