Werkzaamheden

Werkzaamheden

Inspectie Robots is uw specialist op het gebied van onderwaterinspecties. Van A tot Z staan wij voor u klaar. U hoeft zich nergens meer zorgen om te maken. Onze core business bestaat dan ook uit:

  • Het inspecteren van sprinklertanks en kelders onder het protocol TB67B type B inspecties;
  • Het verzorgen van TB80 leidinginspecties en eventueel reinigen en opnieuw coaten hiervan;
  • Het inspecteren van diverse onderwater profielen(duikers, sluizen, waterinlaten ect.) met zowel camera als sonar;
  • Het verzorgen van inspecties voor onderwater asset management;
  • Het bepalen van resterende wandikte van damwand en stalen remmingswerken;
  • Het vastleggen van degradatie van betonnen elementen;
  • Het door middel van cavitatie schoonmaken van onderwater objecten;
  • Het assisteren bij zoekacties t.b.v. gezonken objecten.

Staat uw gewenste dienst er niet bij? Neem dan gerust contact op met onze specialist Ronald Molhuijsen door een e-mail te sturen naar: info@inspectierobots.nl of bel naar +31 6 43 01 18 84.


Onze specialiteit

ROV INSPECTIES van waterbassins (tanks)

In verband met slechte toegankelijke of duikgevaarlijke locaties is de inzet van een ROV (onderwaterrobot) wenselijk, deze kan altijd ingezet kan worden voor camera-inspecties onder de waterlijn, bassins en in (sprinkler)tanks.

De ROV beschikt standaard over een HDD camera en verlichting en kan op verzoek worden voorzien van een grijper, ultrasoon diktemeter, etc. Bekijk de onderstaande video voor een korte demonstratie.

U kunt zelf meekijken met de (onafhankelijk) inspecteur en de controller, zodat u een eigen beeld kan schetsen van de staat waarin de installatie zich bevindt, welke wordt vastgelegd in de diverse rapportages.

Het opereren met een ROV scheelt mankracht en bovendien vinden er geen werkzaamheden conform de procedure “werken in besloten ruimtes“ plaats.

Een bekende toepassing van een ROV is het uitvoeren van video-inspecties in rein watertanks en -kelders, maar ook voeren wij inspecties uit conform het TB67b protocol voor sprinkler tanks (welke dan niet uit gebruik hoeven).

Door middel van de overzichtscamera houden wij ten aller tijde de locaties van de ROV in de gaten.

Ook voor het reinigen van de watertanks beschikken wij over een zuigrobot welke het sediment kan opzuigen en afvoeren. Hieronder treft u een video beschikbaar die dit duidelijk laat zien.

Alle werkzaamheden worden uitgevoerd door ons inspectievoertuig welke geheel hiervoor is uitgerust.